Cum ajungem sa ne inchinam la idoli fara sa ne dam seama?

De cativa ani la noi in tara se perinda tot felul de „maestri”, care au vazut ca exista “piata” pentru invataturile lor in randul crestinilor naivi. De pilda, Maestrul Tanpai Rinpoche, prezent chiar si zilele acestea in Romania, unde revine in fiecare an, pentru a acorda învățături intensive “despre înțelepciunea supremă a iluminării a Mahamudrei pentru purificarea, transformarea și eliberarea supremă a tuturor ființelor simțitoare”.

Ce legatura are asta cu crestinismul? Acesti “invatatori” nu fac altceva decat sa familiarizeze romanii cu paganismul, cu incantatiile lor, cu intreg repertoriul lor de inchinatori la draci . Master Tanpai care face turul oraselor tarii si imparte “binecuvantari” naivilor veniti pentru “crestere spirituala” are in repertoriu o ceremonie a focului, de exemplu, care mie imi pare ca seamana cu inchinarea la idoli, de care se face referire aici, in viata Sfantului mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava,praznuit pe 2 iunie, numai ca Sfantul a preferat sa fie torturat de catre pagani decat sa se inchine la idoli. Noi ii primim cu flori la aeroport si le aducem ofrande la ceremoniile de “iluminare”.

“Sfântul Mucenic Ioan cel Nou din Suceava a trăit în sec. al XIV-lea în oraşul Trebizond. El era un comerciant, credincios, evlavios şi ferm în ortodoxia sa, fiind generos cu cei nevoiaşi.
Sfantul Ioan isi castiga existenta facand negot impreuna cu tatal sau. Vindeau icoane, smirna, matasuri de provenienta bizantina si cumparau grau, vite, miere sau diverse roade ale pamantului.

Odată, aflându-se pe o corabie ocupându-se cu comerţul său, căpitanul vasului, care nu era ortodox, a intrat în conflict cu Ioan, discutând despre credinţă. Neplăcându-i cuvintele sfântului, căpitanul a hotărât să se răzbune şi să-i facă probleme odată ajunşi la Cetatea Albă. Cât vasul a acostat la Cetatea Albă, căpitanul s-a dus la conducătorul oraşului care era închinător la foc şi i-a spus că pe corabia sa se află un om învăţat care vrea să devină şi el închinător la foc. Astfel, conducătorul l-a chemat pe Ioan să se alăture închinătorilor la idol şi să renunţe la credinţa sa.

Sfântul s-a rugat în secret chemându-L în ajutor pe Cel Care a spus: „Iar când vă vor duce ca să vă predea, nu vă îngrijiţi dinainte ce veţi vorbi, ci să vorbiţi ceea ce se va da vouă în ceasul acela. Căci nu voi sunteţi cei care veţi vorbi, ci Duhul Sfânt” (Marcu 13:11). Dumnezeu i-a dat curaj şi înţelepciune să facă faţă celor necredincioşi şi să mărturisească drept că este creştin, după care a fost supus la bătăi crunte şi trupul i-a fost sfâşiat şi carnea de pe el cădea bucăţi. Sfântul mucenic a mulţumit lui Dumnezeu pentru că l-a făcut vrednic să-şi verse sângele pentru EL, curăţindu-l de păcate.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.